Navigatie opties
Prijs/st.

Badminton Rackets

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor de aanschaf van een badminton racket, we proberen u bij BadmintonCompany.nl zo goed mogelijk op weg te helpen met ons assortiment van verschillende rackets van de verschillende merken, zoals Yonex, FZ Forza, RSL en Oliver. Bent u op zoek naar een ander merk dan willen we je vragen een mail te zenden aan info@badmintoncompany.nl

Wat is belangrijk voor de aankoop van een badminton racket?

Er zijn veel verschillende type rackets verkrijgbaar maar wat is nu belangrijk om op te letten bij de aanschaf van een racket? Het is van belang om goed te kijken naar de gewichtsverdeling en de flexibiliteit van een racket, het gewicht varieert van 78 tot 90 gram en van zeer flexibel naar extra stijf. 

Qua gewichtsverdeling kunnen we de rackets onderverdelen in 3 soorten:
1. Head heavy: voor de aanvallende spelers, minder verdedigen en harde slagen.
2. Even balanced: voor de zowel aanvallende en verdedigende spelers. 
3. Head Light: voor de verdedigende speler die op zoek is naar een wendbaar racket, goed voor de verdediging.

Ook voor de flexibiliteit van het racket is deze onderverdeeld in 3 soorten:
1. Flexibel: Voor spelers met minder kracht in de slagen zodat het racket door de flexibiliteit kracht met de slagen mee geeft.          2. Medium: Voor de spelers (Allround) die van de voordelen van een flexibel en stijf racket kiezen.                                                 3. Stijf :  Voor spelers die over het algemeen meer techniek en power hebben met de slagen.

Voor spelers die met kracht willen spelen is over het algemeen een stijf en head heavy racket aan te bevelen. Wil je liever meer controle en snellere racketbewegingen dan is een head light een goede keuze. Of speel je liever rond neem dan een even balance medium racket.

Zo is er voor iedere type speler wel een specifiek racket verkrijgbaar, er is eventueel een mogelijkheid om een racket uit te proberen, mocht je verdere vragen hebben of bent u op zoek naar een ander merk of type die niet onze webshop staat dan willen we je vragen een mail te zenden aan info@badmintoncompany.nl

 

 

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein